ΜΕΝΟΥ

Pages

Μηλόπιτα με ζύμη παστα Φλώρας



Μία διαφορετική συνταγή για να φτιάξετε μία ξεχωριστή μηλόπιτα.








Συνταγή :  Τάσος Λύτρας
Μερίδες : 
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


ΥλικάΓια τη ζύμη
  • 750 γρ. αλευρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
  • 300 γρ. βούτυρο soft Lurpak
  • 2 αυγά
  • 5 γρ. μπεικιν πάουντερ
  • 1 γρ. βανίλια σκόνη

Για την γέμιση
  • 4-5 κόκκινα μήλα
  • 2 κ.γ κανέλλα
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ¼ κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Για τη ζύμη
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά, το βούτυρο, τη βανίλια και ανακατεύουμε. 
  • Πλάθουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη να σφίξει.

Για τη γέμιση
  • Κόβουμε τα μήλα, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κανέλλα και το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε τη ζύμη σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω κομμάτια από τη ζύμη.
  • Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 35-40 λεπτά. Αφού ψηθεί και κρυώσει, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Πηγή - chefonair

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου