ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοσαλάτα με σαλάμι αέρος με παρμεζάνα



Ένα εύκολο ορεκτικό που δεν πρέπει να απουσιάζει από το τραπέζι σας.








Συνταγή :  Kωνσταντίνος Ζαχαρίας
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Ημέρα προβολής : 27.10.2015


Υλικά
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 80 γρ. σαλάμι αέρος με παρμεζάνα Ifantis
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 100 γρ. Arla αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί τριμμένο
  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. βούτυρο Lurpak
  • 10 γρ.πράσινο πιπέρι
  • ½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • ψωμί με προζύμι τύπου τσιαπάτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο, το λιώνουμε, αλείφουμε το τηγάνι και ρίχνουμε αλάτι στον πάτο. Απλώνουμε τις φέτες ψωμιού, τις αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 6-7 λεπτά.
  • Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στον ατμομάγειρα και τα μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  • Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στο μπολ με το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε την κοτοσαλάτα με το ψημένο ψωμί.
  • Προσθέτουμε το σαλάμι αέρος με παρμεζάνα κομμένο σε φέτες.
  • Πασπαλίζουμε με το πράσινο πιπέρι, την πάπρικα και περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου