ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες πενταράτες και λαχανικά με μπέικον Καρπενησίου



Λαχταριστές πατάτες που θα σας ξετρελάνουν












Συνταγή :  Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : για 5 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 30΄, μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες Νάξου καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο σπασμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά πράσινη καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 3 κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε κύβους
  • 5 φέτες μπέικον Καρπενησίου κομμένο σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κάθε τόσο, τις γυρνάμε για να μην κολλήσουν. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τα μπαχαρικά, το μπέικον, αλάτι και πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε με κουτάλα για 10 λεπτά περίπου προσεκτικά ώστε να μαλακώσουν μεν όλα τα υλικά, χωρίς όμως να λιώσουν. 
  • Στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε σε πιατέλα. 
  • Σερβίρουμε με ανθότυρο, γιαούρτι ή κοπανιστή.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου