ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο μαγειρευτό με μανιτάρια και σουσάμι



Φανταστική πρόταση για το Κυριακάτικο σας τραπέζι.












Συνταγή :  Κώστας Τσίγκας.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια
  • 2 +2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουτ. σούπας σόγια
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι
  • 4 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. 
  • Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές σησαμέλαιο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4 λεπτά. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το τζίντζερ, τα καρότα και το κρεμμύδι. 
  • Τα σοτάρουμε για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. 
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Βάζουμε στο μείγμα τη σόγια, τη ζάχαρη και τον ζωμό. 
  • Προσθέτουμε μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σοτάρουμε σε στεγνό τηγάνι το σουσάμι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. 
  • Βάζουμε στο φαγητό τον φρέσκο κόλιαντρο και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φαγητού με το ψημένο σουσάμι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου