ΜΕΝΟΥ

Pages

Φακές με κινόα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Έφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
  • 300 γρ. φακές
  • 200 γρ. κινόα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη βινεγκρέτ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά τσίλι μικρή
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Ξεπλένουμε καλά τις φακές και την κινόα. Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Πετάμε το πρώτο νερό και τα στραγγίζουμε.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη, το θυμάρι και τη ρίγανη και τέλος τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια βραστό νερό και προσθέτουμε τις φακές, το καρότο και την κινόα.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και η κινόα, να χυλώσουν και να πιουν σχεδόν όλα τα υγρά τους.
  • Αλατοπιπερώνουμε στο τέλος.
  • Χτυπάμε σε βαζάκι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα αρωματικά.

Πηγή - www.thecookbook.gr  (Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 27/03/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου