ΜΕΝΟΥ

Pages

Μοσχαρίσια μπριζόλα με σάλτσα μουστάρδας και ξίδι

\Μοναδική, ανεπανάληπτη συνταγή που θα σας απογειώσει.














Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : για 2 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10΄, αναμονή 30΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (rib eye ή καρδιά κιλότου, 350 γρ. η καθεμία)
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κρέατος
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το κρέας και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μισή ώρα. 
  • Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά (για μέτριο ψήσιμο). Τα γυρίζουμε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος. 
  • Αφαιρούμε το κρέας και ρίχνουμε στο τηγάνι το σκόρδο και το θυμάρι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ξύνουμε με ξύλινη σπάτουλα τη βάση του σκεύους. 
  • Αφήνουμε τη σάλτσα να μειωθεί μέχρι να γίνει παχύρρευστη και τη βγάζουμε από τη φωτιά. 
  • Την περνάμε από πολύ λεπτό σουρωτήρι ώστε να μην έχει κατάλοιπα από το τηγάνι. 
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου