ΜΕΝΟΥ

Pages

Γιαουρτόπιτα

Σερβίρεται ως επιδόρπιο γλυκό, συνοδεύει τον καφέ και συνδυάζεται υπέροχα με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι

Μία πρόταση από τον Σπύρο Αρτελάρη








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
για 1 ταψί διαμέτρου 25 εκ.


  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 γρ. σόδα
  • ξύσμα από 1λεμόνι, ακέρωτο
  • λίγο αλεύρι και λίγο βούτυρο για την επάλειψη του σκεύους
  • Για το σιρόπι
  • 250 ml νερό
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί.
  • Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη σόδα και το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε τα υλικά για το σιρόπι και 2 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα. 
  • Κόβουμε, αν θέλουμε, το γλυκό μέσα στο ταψί σε ρόμβους και το σιροπιάζουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.


Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου