ΜΕΝΟΥ

Pages

Ινδοκαρυδόπιτα με ούζο & παγωτο φράουλα - μαρέγκα

Ενα ελαφρύ γλυκό από τον Nomad Chef Ανδρέα Λαγό









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 8 άτομα

Για την ινδοκαρυδόπιτα:
  • 250 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 100 γρ. ούζο
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες
  • 3 ασπράδια

Για το σιρόπι:
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό
  • 2 κ.σ. γλυκόζη
  • Φλούδα & χυμό από 1 λεμόνι
  • 100 γρ. ούζο

Ινδοκάρυδο
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Παγωτό Φράουλα – Μαρέγκα Carte D’or


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για την ινδοκαρυδόπιτα:
  • Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν, μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το ούζο και το ινδοκάρυδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικν πάουντερ, τις βανιλίνες κοσκινισμένα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τη βοήθεια μιας πλαστικής κουτάλας.
  • Τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σε 2 δόσεις μέσα στο υπόλοιπο μείγμα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να γίνει ένα αφράτο ομοιόμορφο μείγμα.
  • Αλείφουμε με μαργαρίνη και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 34x23εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να φουσκώσει και να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι όταν το βάζουμε στο κέντρο του κέικ.
  • Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.

Για το σιρόπι:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, τον γλυκάνισο, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού. 
  • Αφήνουμε να βράσει, για 5 λεπτά, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ούζο.
  • Σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι.
  • Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει, σιγά-σιγά, το σιρόπι και να κρυώσει εντελώς.

Για το σερβίρισμα:
  • Σερβίρουμε την ινδοκαρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε από πάνω με ινδοκάρυδο, τριμμένο μοσχοκάρυδο, λουλούδια και προσθέτουμε παγωτό.

Ημέρα προβολής 23/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου