ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με προσούτο, αυγό και μαρούλι

Σαλάτα με φρέσκα λαχανικά και σος από μαγιονέζα

Απαιτούμενος χρόνος: 15΄






~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
Για τη σαλάτα

  • 4 φέτες προσούτο χοντροκομμένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι άνυδρο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελιές
  • 1 αγγούρι κομμένο σε καρέ
  • 1 άισμπεργκ κομμένα σε λεπτά κομμάτια
  • 4 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε λεπτες φέτες

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Ξίδι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σαλάτα

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας, αρχίζουμε να τα τοποθετούμε σε μια σαλατιέρα μας
  • Βάζουμε μια στρώση άισμπεργκ, από πάνω μια στρώση κρεμμύδι, πάνω από το κρεμμύδι απλώνουμε το αυγό, συνεχίζουμε με μια στρώση ελιές.
  • Τελευταία στρώση να είναι το υπόλοιπο άισμπεργκ.
  • Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, πασπαλίζουμε το προσούτο.


Για το ντρέσινγκ

  • Βάζουμε σε ένα μπολ 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά,1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη, 200 γραμμάρια γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 πρέζα ζάχαρη και λίγο ξίδι.
  • Αναμειγνύουμε τα υλικά χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι.
  • Το ντρέσινγκ είναι έτοιμο οπότε περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου