ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ λευκής σοκολάτας

Ένα εύκολο γλυκό που θα αρέσει σε όλους...

Απαιτούμενος χρόνος: 30΄







~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
  • 3 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 15 κρόκοι αυγών
  • 1 κούπα αλεύρι (περίπου 200 γραμμάρια)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Αρχικά, βάζουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το κάρδαμο και τη λιώνουμε.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και στη συνέχεια τους ρίχνουμε και αυτούς μέσα στη λευκή σοκολάτα.
  • Αμέσως μετά, ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  • Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και τα ανακατεύουμε μέσα ελαφριά για να μην πέφτουν.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 8 σκεύη για σουφλέ.
  • Γεμίζουμε τα σκεύη αυτά μέχρι τα 3/4 του ύψους τους με το μείγμα που φτιάξαμε.
  • Ανοίγουμε το φούρνο ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τον αφήνουμε 10 λεπτά σε αυτή τη θερμοκρασία ώστε να προθερμανθεί.
  • Αν τα σκεύη για σουφλέ που έχουμε είναι ίδια σε μέγεθος με ένα φλιτζάνι τσαγιού, μετά από 12 λεπτά ψησίματος στο φούρνο τα σουφλέ λευκής σοκολάτας θα είναι έτοιμα.
  • Αν τα σκεύη μας είναι μικρότερα, θα υπολογίσουμε ότι χρειάζεται μικρότερος χρόνος.
  • Για να επιβεβαιώσουμε ότι έχουν ψηθεί σωστά, κοιτάμε αν τα σουφλέ παραμένουν υγρά στη μέση, τότε είναι έτοιμα.
  • Σερβίρονται ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
  • Με αυτά τα υλικά φτιάχνουμε 8 σουφλέ λευκής σοκολάτας.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου