ΜΕΝΟΥ

Pages

Κριτσίνια με ελιές

Λαχταριστά και εύκολα κριτσίνια γεμιστά με ελιές. Συνοδέψτε τα με ντιπ

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4-6 άτομα
  • 250 γραμμάρια αλεύρι
  • 130 ml χλιαρό νερό
  • 7 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 1 κούπα ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 επίπεδο κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • επιπλέον λάδι ελιάς για να βουρτσίσετε τα κριτσίνια



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ελιές και ανακατεύετε.
  • Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια απαλή και λεία ζύμη. Καλύψτε το και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 1 ½ ώρα σε ζεστό μέρος.
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Στη συνέχεια απλώνετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε ορθογώνιο φύλλο 1 εκ πάχους. Στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη σε λεπτές λωρίδες και τοποθετείτε σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 – 30 λεπτά και σερβίρετε με ντιπ.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου