ΜΕΝΟΥ

Pages

Ατομικά σουφλέ λαχανικών



Μία συνταγή της  Αθηνά Τσόγκα που θα σας ενθουσιάσει









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 300 γρ. κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά Ifantis
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 αβγά
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ φλ. γάλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Εξαιρετικό παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Αλάτι-πιπέρι
 

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα ανάμικτα λαχανικά σε αλατισμένο νερό.
  • Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά στις πατάτες.
  • Ρίχνουμε νερό από τα βρασμένα λαχανικά και τα πολτοποιούμε.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το τριμμένο μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το γάλα, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. 
  • Αλείφουμε τα ατομικά φορμάκια με ελαιόλαδο, μοιράζουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου μισή ώρα, στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν από πάνω χρυσαφί χρώμα.

Ημέρα προβολής 02/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου