ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβιθοκεφτέδες με πελτέ & μάραθο

Ενα γευστικό πιάτο από τον Nomad Chef Aνδρέα Λαγό











~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 40 ρεβιθοκεφτέδες
  • 300 γρ. ρεβίθια
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.σ. ντοματοπελτέ Pummaro
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ ματσ. μάραθο
  • 2 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 7 κ.σ. ούζο
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Αλάτι –πιπέρι
~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό.
  • Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το νερό.
  • Στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον μάραθο και τον μαραθόσπορο σπασμένο.
  • Βάζουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, το ούζο, περίπου 350 γρ. νερό από τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τους ρεβυθοκεφτέδες και τους τηγανίζουμε, για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε τους ρεβιθοκεφτέδες με γιαούρτι και ντοματοπελτέ και πασπαλίζουμε με μάραθο.

Ημέρα προβολής 23/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου