ΜΕΝΟΥ

Pages

Πλεννες ολικής με γαρίδες και μανιτάρια



Απολαυστική μακαρονάδα με θαλασσινά και κρεμώδες υφή για το μεσημεριανό σας

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 2-4 άτομα
  • 450 γραμμάρια γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 220 γραμμάρια πέννες ολικής άλεσης
  • 2 φλιτζάνια λευκος αφρώδης οίνος
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια , κομμένα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά και μετά στραγγίζετε. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρεύετε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή εστία μέχρι να μαλακώσουν.
  • Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες μαζί με το λευκό κρασί, το αλάτι και μαγειρεύετε σε δυνατή εστία για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμυδάκι και μαγειρεύετε για 8 λεπτά. 
  • Στη συνέχεια ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε για άλλα 2 λεπτά. 
  • Προσθέστε το τηγάνι τα μανιτάρια μαζί με τις γαρίδες και μαγειρεύετε σε μέτρια εστία μέχρι η κρέμα γάλακτος να πήξει ελαφρά.
  • Ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύετε καλά.
  • Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τυρί τριμμένο.


Πηγή - sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου