ΜΕΝΟΥ

Pages

Μύδια αχνιστά με ούζο, σαφράν & θυμάρι


Ο Χρήστος Τζιέρας αποφάσισε να μας μεθύσει με τα αρώματα αυτής της συνταγής.








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 250 γρ. Μύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/6 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. Περίπου 1 κ.σ.
  • θυμάρι 3 κλωνάρια
  • 1/6 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο. Περίπου 1 κ.σ.
  • σαφράν 1 πρέζα.
  • 40 ml ούζο
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • 40 ml. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια μας.
  • Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο και αφού μαραθούν, προσθέτουμε τα μύδια.
  • Σβήνουμε με το ούζο, βάζουμε όλα τα μυρωδικά μας και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και βράζουμε για 3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως καταναλώνοντας μόνο τα μύδια που έχουν ανοίξει.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου