ΜΕΝΟΥ

Pages

Χωριάτικη σαλάτα με κόθρο


Μία φανταστική πρόταση για το βραδινό σας από τη Ματίνα Δελητζά









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • 6 ελιές
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. κάππαρη
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • Ρίγανη
  • Αλεύρι ή νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τη ζύμη:

  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
  • 1/5 κ.γ. αλάτι




~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη ζύμη:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι.
  • Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά.
  • Πλάθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  • Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  • Ανοίγουμε φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με ρίγανη. Έπειτα το διπλώνουμε ρίχνουμε φέτα, ρίγανη, ελαιόλαδο και το τυλίγουμε σε ρολό.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και βάζουμε τον κόθρο.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  • Ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.

Για τη σαλάτα:

  • Κόβουμε και βάζουμε σε ένα μπολ τη ντομάτα, τη φέτα, το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε τον κόθρο με τη σαλάτα και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Ημέρα προβολής 29/05/2014

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου