ΜΕΝΟΥ

Pages

Αυγά γεμιστά με σπαράγγια


Μια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας  


Χρόνος Προετοιμασίας 20'





~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 4 άτομα
  • 6 αυγά
  • 4 σπαράγγια
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο πολύ καλά.
  • 6 κ.γ. μαγιονέζα
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1/4 λεμόνι μόνο το ξύσμα (προαιρετικό)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

.

~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Βράζουμε τα αυγά μας όπως τα αυγά που έχουμε βάψει για το Πάσχα.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε να βράσουν τα σπαράγγια για περίπου 4-5 λεπτά. 
  • Όταν έχουν βράσει τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε κάτω από κρύο νερό ώστε να παγώσουν και τα αφήνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
  • Αφού τα σπαράγγια μας έχουν στεγνώσει κόβουμε τις κορυφές τους και τις κρατάμε στην άκρη για γαρνιτούρα. 
  • Τοποθετούμε τα υπόλοιπα σπαράγγια σε επεξεργαστή τροφίμων ( ή σε όποιο άλλο εργαλείο σας βολεύει) ώστε να γίνουν πουρές.
  • Τοποθετούμε τον πουρέ σπαραγγιών και πάλι πάνω σε ένα χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί το περιττό νερό που μπορεί να περιέχει και σίγουρα δε θα βοηθήσει καθόλου στο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Καθαρίζουμε τα αυγά μας και τα κόβουμε στη μέση. 
  • Αφαιρούμε προσεχτικά τους κρόκους και τους κρατάμε σε ένα μπολ. 
  • Με ένα πιρούνι τους λιώνουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε τον πουρέ σπαραγγιών, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού. 
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα λείο μίγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Με ένα κουταλάκι η με ένα κορνέ γεμίζουμε τα αυγά μας και γαρνίρουμε με τις κορυφές από τα σπαράγγια που έχουμε κρατήσει.
  • Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο σκεπασμένα με διαφανή μεμβράνη και να σερβίρεται όταν είστε έτοιμοι.

Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου