menu22

Τούρτα αμυγδάλου



TOYRTA AMYGDALOY SITEΜία φανταστική πρόταση από τον Βαγγέλη Δρίσκα








~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 12 μερίδες

Για το παντεσπάνι:
  • 300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 6 βιολογικά αυγά
  • 250 ml γάλα
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας  
  • αλουμινόχαρτο και αντικολλητικό χαρτί
Για την γέμιση:
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. φράουλες

Για το σιρόπι:
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1,5 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά για την σαντιγύ
  • 200 γρ. αμύγδαλα φιλέ ψημένα και φράουλες για το γαρνίρισμα


~ ~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για το παντεσπάνι: 
  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με 350 γραμμάρια ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, ρίξτε μετά τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το αλεύρι. 
  • Μοιράστε το μείγμα σε 2 στρογγυλές φόρμες με διάμετρο 24 εκατοστά και ψήστε στους 175ο C για 25 λεπτά. 
  • Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει και κόψτε το κάθε ένα οριζόντια σε 2 φέτες.

Για το σιρόπι: 
  • Βράστε για 3 λεπτά την ζάχαρη με το νερό, τα κλωναράκια του βασιλικού και το ξύσμα του λεμονιού. 
  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και διατηρήστε την στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσετε.
  • Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με 150 γραμμάρια ζάχαρη και 250 ml κρέμα γάλακτος. 
  • Σιροπιάστε την μία φέτα παντεσπάνι και απλώστε το 1/3 της ποσότητας από το μείγμα του μασκαρπόνε. 
  • Βάλτε ψιλοκομμένες φράουλες και σκεπάστε με μία φέτα παντεσπάνι. 
  • Επαναλάβετε άλλες δύο φορές και σιροπιάστε την τελευταία φέτα από το παντεσπάνι. 
  • Απλώστε την σαντιγί σε όλη την επιφάνεια της τούρτας με το κορνέ, γαρνίρετε με τα αμύγδαλα φιλέ και τις φράουλες. 
  • Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για  2-3 ώρες πριν την σερβίρετε.

 Πηγή - testkitchen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου