ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα BBQ

Μία λαχταριστή πρόταση του chef Παναγιώτη Δεληθανάση που θα σας ξετρελάνει.









~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
  • 4 μπριζολάκια από χοιρινό λαιμό με κόκκαλο
  • 50 γρ. σάλτσα BBQ
  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 30 γρ. πέστο βασιλικού
  • 200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι –πιπέρι


Για την σάλτσα BBQ:

  • 2 κόκκινες πιπεριές ψημένες
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψημένο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 150 γρ. κέτσαπ Hellmann’s Classic
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 50 γρ. ντοματοπελτέ Pummarro


Για το ρύζι:

  • 200 γρ. ρύζι βενέρε
  • 30 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι



~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
Για τη σάλτσα BBQ:
  • Κόβουμε σε φέτες και ψήνουμε στο σχαροτήγανο τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σωτάρουμε στο γουόκ.
  • Προσθέτουμε τις ψημένες πιπεριές τα ψημένα κρεμμύδια, την πιπεριά τσίλι και το σκόρδο.
  • Ρίχνουμε την κέτσαπ, τη γουεστερσάιρ σος και τον ντοματοπελτέ. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
  • Έπειτα χτυπάμε τη σάλτσα στο μούλτι και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για τις μπριζόλες:
  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις μαρινάρουμε με το πέστο βασιλικού και τη σάλτσα BBQ.
  • Στη συνέχεια τις ψήνουμε στο σχαροτήγανο, με ελαιόλαδο, για 10 λεπτά, σε δυνατή φωτιά στην αρχή και μετά την χαμηλώνουμε.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, τα ψήνουμε στο σχαροτήγανο, μαζί με τα μπριζολάκια και πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Για το ρύζι:
  • Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό, για 25 περίπου λεπτά και το βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε σε ένα μπολάκι τη σάλτσα BBQ, το ρύζι, τα μανιτάρια και τα χοιρινά μπριζολάκια.


Ημέρα προβολής 28/05/2014.

Πηγή - Chef On Air

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου