ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιτάρια με πατάτες και κάρυ


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬
Πρόκειται για μία ινδική συνταγή που θα ενθουσιάσει κάθε χορτοφάγο

Συστατικά
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα σε κύβους
  • 250 γρ. φρέσκα μικρά μανιτάρια
  • 2 κουταλιές σούπας κάρυ.
  • 150 ml ζωμό λαχανικών
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Τρόπος παρασκευής
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πατάτα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι οι πατάτες ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε για άλλα 8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κάρυ, το ζωμό και το γάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε πάνω σε ρύζι basmati και στολίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή - www.menslounge.gr   
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 10/04/2020)