¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Γευστικό πιάτο με έντονα χρώματα και γεύσεις για το μεσημεριανό σας
Συστατικά
- 2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
- ένα ποτηράκι λευκό κρασί
- 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
- 1 1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ρύζι και κατόπιν όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με το λευκό κρασί.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα.
- Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
- Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει και αμέσως μετά προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας.
- Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με σαλάτα με ξινομυζήθρα.
Πηγή - sidagi.gr