ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο με πιπεριές και ρύζι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Γευστικό πιάτο με έντονα χρώματα και γεύσεις για το μεσημεριανό σας

Συστατικά

  • 2 κίτρινες πιπεριές φλάσκες
  • ένα ποτηράκι λευκό κρασί
  • 4 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 στήθη φιλέτο κοτόπουλου κομμένα σε κύβους
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
  • 1 1/2 κούπα ρύζι μπασμάτι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ρύζι και κατόπιν όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε 1 κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Στη συνέχεια σοτάρετε μαζί και το κοτόπουλο μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Προσθέστε τις πιπεριές, γυρίστε τις δυο φορές στο τηγάνι και σβήστε με το λευκό κρασί.
  • Αλατοπιπερώνετε και προσθέστε και την πάπρικα.
  • Ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, σκεπάστε με το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να σιγοψηθεί για μισή ώρα περίπου.
  • Κατά το μαγείρεμα αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ζεστό νερό για να μην κολλήσει και αμέσως μετά προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας.
  • Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα με σαλάτα με ξινομυζήθρα.

Πηγή - sidagi.gr