ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανταρινόπιτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου
Μερίδες : Για ένα ταψάκι 25 x 35 εκ.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 12 φύλλα κρούστας
  • ½ φλ. μαργαρίνη Βιτάμ Culinesse
  • 4 αβγά
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ξύσμα μανταρινιού

Για το σιρόπι
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. χυμό μανταρινιών
  • ½ φλ. νερό
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • Φλούδα από 1 μανταρίνι

Τρόπος παρασκευής
  • Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το χυμό μανταρινιών με το νερό, τη ζάχαρη, τον γλυκάνισο και τη μανταρινόφλουδα για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα - ένα τα 6 πρώτα φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τον πάτο ενός βουτυρωμένου ταψιού.
  • Κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα ρολό και με ένα ψαλίδι τα κόβουμε σε ροδέλες και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι.
  • Ψήνουμε και τις δύο ομάδες φύλλων για 10 λεπτά στους 175 βαθμούς, ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Στο μεταξύ βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αβγά, το ζαχαρούχο γάλα, το σπορέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα μανταρινιών και ανακατεύουμε καλά. Μέσα στο μίγμα ανακατεύουμε τις ροδέλες του φύλλου που έχουν ελαφρώς ψηθεί.
  • Πάνω από τα 6 φύλλα που έχουν κι αυτά προψηθεί μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα φύλλων- αβγών.
  • Ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό.
  • Προσέξτε να ψήσετε το γλυκό μέχρι να καλοροδίσει - έως και να καεί σε σημεία, γιατί διαφορετικά θα είναι μέσα άψητη η πίτα.
  • Ξεφουρνίζουμε και μετά από λίγο το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο - λίγο με ένα κουτάλι της σούπας.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Πηγή - Chef On Air