ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατάτες ογκρατέν φούρνου

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Πλούσιο συνοδευτικό που ταιριάζει με τα ψητά σας!

Συστατικά
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
  • μπέικον σε κομματάκια
  • αλάτι-πιπέρι
  • 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ

Τρόπος παρασκευής
  • Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι νούμερο 27.
  • Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
  • Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
  • Συνοδεύετε με χοιρινό με λαχανικά.

Πηγή - sidagi.gr