¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Πλούσιο συνοδευτικό που ταιριάζει με τα ψητά σας!
Συστατικά
- 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- κασέρι ή γκούντα τριμμένο ή σε φέτες
- μπέικον σε κομματάκια
- αλάτι-πιπέρι
- 5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
Τρόπος παρασκευής
- Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε τις πατάτες σε ταψάκι νούμερο 27.
- Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνουμε το κασέρι ή το γκούντα και το μπέικον.
- Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνουμε τις πατάτες.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τυρί τσένταρ και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις πάνω και κάτω, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.
- Συνοδεύετε με χοιρινό με λαχανικά.
Πηγή - sidagi.gr