ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοτάρτα με ζύμη κουρού


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • Ζύμη Κουρού
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κεσ. μανιτάρια
  • 1 κεσ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 αβγά
  • 1 ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια και το αλατίζουμε.
  • Το σοτάρουμε με λιγο ελαιόλαδο 5-6 λεπτά, σε πολύ δυνατή φωτιά.
  • Πασπαλίζουμε με μίγμα μπαχαρικών.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι και τις κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μπαστουνάκια.
  • Επίσης, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα μανιτάρια τα ρίχνουμε στο τέλος, γιατί βγάζουν πολλά υγρά και θα έκαναν τα σοταρισμένα υλικά σούπα!
  • Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ψηθούν σβήνουμε με λίγο κρασί.
  • Όταν εξατμιστεί και δώσει τα αρώματα του στα λαχανικά το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε ρίγανη και ψιλοκομμένο μαιντανό.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Ο κανόνας λέει ότι ποτέ δεν ρίχνουμε ζεστή γέμιση στην τάρτα, γιατί λασπώνει η ζύμη.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το γιαούρτι (αντί για κρέμα γάλακτος) με τον μαϊντανό, το τυρί και τα αβγά.
  • Λαδώνουμε την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη και απλώνουμε το μείγμα.
  • Περιχύνουμε με το μίγμα των αβγών. Το απλώνουμε να πάει παντού.
  • Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης.
  • Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη, περίπου μισή ώρα.

Πηγή - chefonair.gr