¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Για το πέστο
- 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 400 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
- 20 γαρίδες ( χωρίς το κέλυφος)
- 1 ματσάκι σπαράγγια
- 4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
- 250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεικτα
- 1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- ½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Για το πέστο
- Χτυπάμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά στη μέγιστη ένταση.
- Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
- Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών.
- Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με 8 κουταλιές από το πέστο.
- Προσθέτουμε το μείγμα γαρίδων και σπαραγγιών.
- Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, ρόκας και σπανακιού.
Πηγή - sidagi.gr