ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με γαρίδες και σως πέστο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
Για το πέστο
  • 50 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας εστραγκόν φρέσκο ψιλοκομμένο ή ½ κουταλιά της σούπας εστραγκόν αποξηραμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σαλάτα
  • 400 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
  • 20 γαρίδες ( χωρίς το κέλυφος)
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • 4 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
  • 250 γραμμάρια σπανάκι και ρόκα ανάμεικτα
  • 1 λεμόνι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
  • ½ πορτοκάλι ( θα χρειαστούμε το χυμό και το ξύσμα του)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Για το πέστο
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά του πέστο στο μπλέντερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σαλάτα
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση, 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και ανοίγουμε τη φωτιά στη μέγιστη ένταση.
  • Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα το ρύζι και τα βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Διατηρούμε ζεστές τις γαρίδες.
  • Πλένουμε τα σπαράγγια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε διαγωνίως σε κομμάτια 4-5 εκατοστών.
  • Στη συνέχεια, τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά.
  • Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με 8 κουταλιές από το πέστο.
  • Προσθέτουμε το μείγμα γαρίδων και σπαραγγιών.
  • Ανακατεύουμε απαλά και λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τα φύλλα μαρουλιού, ρόκας και σπανακιού.

Πηγή - sidagi.gr