ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτα γλώσσας με πράσα στη λαδόκολλα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 10΄- 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο το ψαράκι που θα το λατρέψουν και τα παιδιά!

Συστατικά
  • 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα)
  • 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 300 ml γλυκό λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο με κόκκους)
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο απαλό ή πάπρικα
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 - 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή απλό ξίδι από κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαραθούν.
  • Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο ή την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
  • Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
  • Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας.
  • Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο γλώσσας.
  • Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  • Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας.

Πηγή - www.gastronomos.gr