¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ντίνα Νικολάου
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 10΄- 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο το ψαράκι που θα το λατρέψουν και τα παιδιά!
- 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα)
- 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 300 ml γλυκό λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο με κόκκους)
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο απαλό ή πάπρικα
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 - 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή απλό ξίδι από κρασί
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνουμε με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
- Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 8 - 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαραθούν.
- Προσθέτουμε το κρασί, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 5 - 6 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο ή την πάπρικα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το ξίδι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.
- Αν χρειάζεται, αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας.
- Μοιράζουμε το μείγμα του τηγανιού στις λαδόκολλες και από πάνω βάζουμε από ένα φιλέτο γλώσσας.
- Κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακετάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί με ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
- Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή άλλο της αρεσκείας μας.
Πηγή - www.gastronomos.gr