¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 1 πακ. ζύμη κουρού ή σφολιάτα
- 3 φλ. κοτόπουλο βρασμένο & ψιλοκομμένο
- 1½ φλ. τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα Κρήτης
- 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 3 αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε επάνω τη ζύμη κόβοντάς την όπου χρειάζεται για να εφαρμόσει στο σκεύος.
- Αφήνουμε λίγη ζύμη να προεξέχει στα γύρω τοιχώματα.
- Την τρυπάμε με το πιρούνι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο μέχρι να καραμελώσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα φέρνουμε όλα μια βόλτα και ψιλοκόβουμε από πάνω τον μαϊντανό.
- Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό το στρώνουμε στην τάρτα πάνω από τη ζύμη.
- Χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και το τυρί σε ένα μπολ και έπειτα περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο.
- Γυρνάμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και σχηματίζουμε ένα στεφανάκι γύρω από τη γέμιση.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο C .
Πηγή - chefonair.gr