ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτοτάρτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 1 πακ. ζύμη κουρού ή σφολιάτα
  • 3 φλ. κοτόπουλο βρασμένο & ψιλοκομμένο
  • 1½ φλ. τριμμένο λαδοτύρι Μυτιλήνης ή γραβιέρα Κρήτης
  • 1 φλ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μεγάλο πράσο σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
  • Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και στρώνουμε επάνω τη ζύμη κόβοντάς την όπου χρειάζεται για να εφαρμόσει στο σκεύος.
  • Αφήνουμε λίγη ζύμη να προεξέχει στα γύρω τοιχώματα.
  • Την τρυπάμε με το πιρούνι.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το πράσο μέχρι να καραμελώσει, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα φέρνουμε όλα μια βόλτα και ψιλοκόβουμε από πάνω τον μαϊντανό.
  • Όταν το κοτόπουλο μαγειρευτεί, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό το στρώνουμε στην τάρτα πάνω από τη ζύμη.
  • Χτυπάμε το γιαούρτι, τα αβγά και το τυρί σε ένα μπολ και έπειτα περιχύνουμε το μίγμα πάνω από το κοτόπουλο.
  • Γυρνάμε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα και σχηματίζουμε ένα στεφανάκι γύρω από τη γέμιση.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200ο C .

Πηγή - chefonair.gr