¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Γιώργος Δεβετζής
Μερίδες : Για 2-3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 100 γρ. ψητή γαλοπούλα Fouantré με μέλι & λιγότερο αλάτι Ifantis
- 1 μαρούλι
- 1 μαραθόριζα
- 1 πορτοκάλι
- 120 ml ελαιόλαδο Άλτις
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι – πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε το μαρούλι, το κόβουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στη συνέχεια κόβουμε την μαραθόριζα σε λεπτές φέτες μαζί με τα φυλλαράκια που έχει στις κορυφές και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Φιλετάρουμε το πορτοκάλι και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Κόβουμε την γαλοπούλα σε κυβάκια και την προσθέτουμε.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το χυμό λεμονιού μαζί με το μέλι, αλάτι – πιπέρι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σος που φτιάξαμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή - chefonair.gr