ΜΕΝΟΥ

Pages

Λουκουμάδες με πορτοκάλι

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Φτιάξτε λουκουμάδες με γλυκιά γεύση πορτοκαλιού για όλη την οικογένεια

Συστατικά
Για τους λουκουμάδες
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά γλυκού σόδα
  • 1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
  • 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 ποτήρι νερό
  • Κανέλα

Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι μέλι
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ποτήρι νερό

Τρόπος παρασκευής
Για τους λουκουμάδες
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
  • Ρίχνουμε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
  • Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο - λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
  • Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ' ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για μια περίπου ώρα.
  • Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.
  • Κατόπιν, χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
  • Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας μας.

Για το σιρόπι
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
  • Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι.
  • Τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.

Πηγή - sidagi.gr