¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Φτιάξτε λουκουμάδες με γλυκιά γεύση πορτοκαλιού για όλη την οικογένεια
Συστατικά
Για τους λουκουμάδες
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά γλυκού σόδα
- 1 χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά γλυκού Αλάτι
- 2 κούπες σπορέλαιο για τηγάνισμα
- 1 ποτήρι νερό
- Κανέλα
Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ποτήρι μέλι
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι νερό
Τρόπος παρασκευής
Για τους λουκουμάδες
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, αλάτι και ανοίγουμε μία λακκούβα στο κέντρο.
- Ρίχνουμε μέσα το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα.
- Ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι, προσθέτουμε λίγο - λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι), μέχρι το μείγμα να γίνει μία μαλακιά ζύμη σαν χυλός.
- Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και όχι ζεστό γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν θα φουσκώσει το μείγμα.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σ' ένα ζεστό μέρος χωρίς να την κουνάμε, για μια περίπου ώρα.
- Όταν θα δούμε ότι έχει κάνει τρυπούλες στην επιφάνεια σημαίνει ότι ο χυλός μας είναι έτοιμος.
- Κατόπιν, χτυπάμε το μείγμα με το σύρμα, μέχρι να φουσκώσει.
- Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε άφθονο σπορέλαιο, ρίχνοντας το χυλό σε μπαλίτσες της αρεσκείας μας.
Για το σιρόπι
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας, για 3 λεπτά, τη ζάχαρη με το νερό.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού και το μέλι και κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Αφού ολοκληρωθεί το σιρόπι, παίρνουμε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι.
- Τους βγάζουμε από το σιρόπι και τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλίζοντας τους με κανέλα.
Πηγή - sidagi.gr