ΜΕΝΟΥ

Pages

Γαρίδες με γλυκόξινη και ρύζι


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 κούπα ανανάς κομμένος σε μικρά κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια

Τρόπος παρασκευής

  • Τοποθετούμε πάνω στο μεσαίο μάτι της κουζίνας το γουόκ ή ένα ή ένα βαθύ τηγάνι και Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες στο και τις τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Έπειτα τις βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα όλα τα λαχανικά της συνταγής μας και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σόγια σώς, το χυμό, την κέτσαπ και το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά περίπου.
  • Αν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Πηγή - sidagi.gr