¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1 κούπα ανανάς κομμένος σε μικρά κομμάτια
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια sauce
- 3 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκάλι
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 κιλό γαρίδες μεγάλου μεγέθους
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κομμάτια
Τρόπος παρασκευής
- Τοποθετούμε πάνω στο μεσαίο μάτι της κουζίνας το γουόκ ή ένα ή ένα βαθύ τηγάνι και Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες στο και τις τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
- Έπειτα τις βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε τα όλα τα λαχανικά της συνταγής μας και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
- Κατόπιν σε ένα μπολ ανακατεύουμε την σόγια σώς, το χυμό, την κέτσαπ και το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα λαχανικά και μαγειρεύουμε για 12 λεπτά περίπου.
- Αν δούμε ότι στεγνώνει το φαγητό προσθέτουμε λίγο νερό.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Πηγή - sidagi.gr