ΜΕΝΟΥ

Pages

Πένες με Τόνο

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ο τόνος είναι ένα ψάρι χαμηλό σε θερμίδες και προσφέρει στον οργανισμό μας τα λεγόμενα καλά λιπαρά. Είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, και είναι πλούσιος σε φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος της βιταμίνης Β.
Εάν συνδυαστεί με υδατάνθρακες. όπως τα μακαρόνια, αποτελεί ένα πλήρες γεύμα χαμηλό σε λιπαρά και πολύ θρεπτικό για τον οργανισμό μας.  
Προσθέτοντας σε αυτό το ποιοτικό γεύμα λαχανικά, μας παρέχει 1 από τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που πρέπει να καταναλώνουμε την ημέρα, και γίνεται πλουσιότερο σε γεύση!

Συστατικά
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες τομάτες
  • Μισό κουτί (250 γραμμάρια) συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμάρια τόνος κονσέρβα σε νερό.
  • 1 πακέτο πένες ολικής άλεσης
  • 4 κουταλιές της σούπας τριμμένο κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κούπα κατεψυγμένα λαχανικά ανάμεικτα
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

  Τρόπος παρασκευής
  • Βράζετε τις πένες μόνο σε νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία τους.
  • Σε μία κατσαρόλα τοποθετείτε τις τομάτες ψιλοκομμένες, τον χυμό τομάτας, το σκόρδο, τα λαχανικά, λίγη ρίγανη, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτετε λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν ίσα ίσα τα υλικά. Βράζετε για 10 -15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος προσθέτετε τον τόνο μέχρι να ζεσταθεί.
  • Αναμειγνύετε με τις πένες και σερβίρετε.
  • Ρίχνετε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.

Πηγή - menslounge.gr 
(Ο σύνδεσμος στο site δεν υφίσταται ποια, έλεγχος 07/04/2020)