¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 6 λευκά μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- ½ ματσ. μαϊντανό
- ½ φρατζόλα ψωμί
- 3/4 ποτ. γάλα
- 2 φακ. μανιταρόσουπα Knorr gourmet
- Ελαιόλαδο Άλτις
- 1 αβγό
- Φρέσκια ρίγανη
Τρόπος παρασκευής
- Διαλύουμε με το χέρι το ψωμί σε κομματάκια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Περιχύνουμε με to γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει και να φουσκώσει.
- Αλέθουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το αλεσμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το λιωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε τη σκόνη από την έτοιμη σούπα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Στο μεγάλο μπολ όπου έχουμε το μουλιασμένο ψωμί, αδειάζουμε το μείγμα μανιταριών, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και ένα αβγό και ζυμώνουμε καλά.
- Αν μας βγει το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες. Ίσως χρειαστεί να ξαναβρέξουμε τα χέρια μας, διαφορετικά η ζύμη θα κολλάει και δεν θα μπορούμε να δώσουμε σχήμα στους κεφτέδες.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου 2 δάχτυλα, και μόλις κάψει τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια.
- Θα γίνουν πολύ γρήγορα οπότε αφήνουμε περίπου 1 – 1.5 λεπτό κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζουμε πλευρά, τηγανίζουμε 1 ακόμα λεπτό και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι το σερβίρισμα για να στραγγίσουν από το λάδι.
- Σερβίρουμε ιδανικά με ένα ντιπ γιαουρτιου, μαγιονέζα Hellmann’s, λεμόνι και άνιθο ψιλοκομμένο.
Πηγή - chefonair.gr