ΜΕΝΟΥ

Pages

Μανιταροκεφτεδάκια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για ?? άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά

  • 6 λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • ½ ματσ. μαϊντανό
  • ½ φρατζόλα ψωμί
  • 3/4 ποτ. γάλα
  • 2 φακ. μανιταρόσουπα Knorr gourmet
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 αβγό
  • Φρέσκια ρίγανη

Τρόπος παρασκευής
  • Διαλύουμε με το χέρι το ψωμί σε κομματάκια και το βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  • Περιχύνουμε με to γάλα και το αφήνουμε να μουλιάσει και να φουσκώσει.
  • Αλέθουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μπλέντερ.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αδειάζουμε το αλεσμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Κόβουμε τα μανιτάρια σε πολύ μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το λιωμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Προσθέτουμε τη σκόνη από την έτοιμη σούπα στο τηγάνι με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Στο μεγάλο μπολ όπου έχουμε το μουλιασμένο ψωμί, αδειάζουμε το μείγμα μανιταριών, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, φύλλα φρέσκιας ρίγανης και ένα αβγό και ζυμώνουμε καλά.
  • Αν μας βγει το μείγμα πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  • Βρέχουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τη ζύμη σε κεφτέδες. Ίσως χρειαστεί να ξαναβρέξουμε τα χέρια μας, διαφορετικά η ζύμη θα κολλάει και δεν θα μπορούμε να δώσουμε σχήμα στους κεφτέδες.
  • Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου 2 δάχτυλα, και μόλις κάψει τηγανίζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια.
  • Θα γίνουν πολύ γρήγορα οπότε αφήνουμε περίπου 1 – 1.5 λεπτό κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίζουμε πλευρά, τηγανίζουμε 1 ακόμα λεπτό και τα βγάζουμε από το τηγάνι.
  • Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας μέχρι το σερβίρισμα για να στραγγίσουν από το λάδι.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με ένα ντιπ γιαουρτιου, μαγιονέζα Hellmann’s, λεμόνι και άνιθο ψιλοκομμένο.

Πηγή - chefonair.gr