ΜΕΝΟΥ

Pages

Χοιρινές μπριζόλες στην στιγμή

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Ελένη Ψυχούλη
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Συστατικά
  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 2 κύβοι ζωμού λαχανικών Knorr
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Πράσινη σαλάτα
  • Αγουρέλαιο Άλτις
  • Χοντρό αλάτι

Τρόπος παρασκευής
  • Τρίβουμε μέσα σε ένα μπολ τους δυο κύβους ζωμού λαχανικών.
  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα.
  • Αν δεν βιαζόμαστε, τις μαρινάρουμε στο μείγμα για 15 λεπτά.
  • Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και όταν κάψει καλά, βάζουμε τις μπριζόλες να τηγανιστούν με το λάδι που έχουν πάνω τους.
  • Τις αφήνουμε να θωρακιστούν 2-3 λεπτά, από καθε πλευρά.
  • Για περισσότερη νοστιμιά ρίχνουμε στο τηγάνι και την μαρινάδα που περίσσεψε. Σβήνουμε με μισό λεμόνι.
  • Φτιάχνουμε στα γρήγορα μια σαλάτα: Χοντροκόβουμε ότι πρασινάδα έχει το ψυγείο μας (σπανάκι, σέσκουλα, άνηθο, μαιντανό, βασιλικό, μυρώνια, καυκαλήθρες κ.τ.λ.).
  • Προσθέτουμε χοντρό αλάτι, αγουρέλαιο για άρωμα και ½ λεμόνι.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια. Έτοιμο! Ένα ολοκληρωμένο γεύμα στη στιγμή!

Πηγή - chefonair.gr