¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ένας καταπληκτικός συνδυασμός γλυκού και φρούτου που θα καταπλήξει τον ουρανίσκο σας.
Συστατικά
Για το γλυκό
- 1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
- 2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
Για το σιρόπι
- 2 1/2 κούπες ζάχαρη
- 450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιού
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 καρφάκια γαρύφαλλο
Τρόπος παρασκευής
Για το γλυκό
- Παίρνουμε το φύλλο από το κανταΐφι και το ξάνουμε να ανοίξει.
- Παίρνουμε μια - μια χούφτα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε μέσα στις θέσεις για cup cakes φόρμας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 10 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί το χρώμα.
- Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθεί η κρέμα μας.
- Όταν οι φωλιές μας είναι έτοιμες βάζουμε με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι σε κάθε φωλιά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την κρέμα που φτιάξαμε.
- Τέλος γαρνίρουμε με κομματάκια από το ροδάκινο.
Για το σιρόπι
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
- Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη.
- Στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλούδα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι.
Πηγή : Newsbeast.gr