ΜΕΝΟΥ

Pages

Φωλιές από κανταΐφι με κρέμα


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ένας καταπληκτικός συνδυασμός γλυκού και φρούτου που θα καταπλήξει τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά
Για το γλυκό

  • 1 συσκευασία φύλλο για κανταΐφι
  • 2 ροδάκινα κομμένα σε κύβους
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 450 γραμμάρια νερό ή 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλο

Τρόπος παρασκευής
Για το γλυκό

  • Παίρνουμε το φύλλο από το κανταΐφι και το ξάνουμε να ανοίξει.
  • Παίρνουμε μια - μια χούφτα από το κανταΐφι και το τοποθετούμε μέσα στις θέσεις για cup cakes φόρμας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, 10 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσαφί το χρώμα.
  • Αφήνουμε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζουμε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Σταματάμε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθεί η κρέμα μας.
  • Όταν οι φωλιές μας είναι έτοιμες βάζουμε με μια κουταλιά της σούπας σιρόπι σε κάθε φωλιά και επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με την κρέμα που φτιάξαμε.
  • Τέλος γαρνίρουμε με κομματάκια από το ροδάκινο.

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί και προσθέτουμε και το ξυλάκι της βανίλιας. Τα βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωναράκι και τις φλούδες πορτοκαλιού και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
  • Διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη.
  • Στολίζουμε κάθε κομμάτι με λίγη φλούδα πορτοκαλιού και ένα ολόκληρο καρύδι.

Πηγή : Newsbeast.gr