menu22

Ψαρονεφρι με σαλτσα μουσταρδας

Μία φανταστική συνταγή στο τραπέζι σας










Συνταγή : Menslounge.gr
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • Ψαρονέφρι (2 τεμ.) περίπου 700 γρ.

Για τη μαρινάδα
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη (ή λιγότερη)
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
  • Τριμμένο μαύρο πιπέρι (αρκετό)

Για την σάλτσα μουστάρδας με δυόσμο & ρόκα
  • Δυόσμο
  • 3-4 φύλλα ρόκας
  • 5 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
  • λίγο αλάτι (μην βάλετε πολύ γιατί η μουστάρδα με τα μυρωδικά δίνουν έντονη γεύση)

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα ψαρονέφρια σε ροδέλες. 
  • Τα βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ και τα περιχύνουμε με το λάδι, τη ρίγανη και το πιπέρι.
  • Τα αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για 1-2 ώρες. 
  • Παίρνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι. 
  • Τα ψήνουμε καλά, και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. 
  • Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. 
  • Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας που έχουμε ήδη έτοιμη, και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί (και λίγο νεράκι) και τα μαγειρεύουμε για ακόμα 5-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα της πράσινης μουστάρδας
  • Στο μπλέντερ του μίξερ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το δυόσμο, το βούτυρο και το κρασόξυδο. 
  • Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Διατηρούμε το μείγμα εκτός ψυγείου, σκεπασμένο με μια μεμβράνη.

Πηγή : menslounge.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου