ΜΕΝΟΥ

Pages

Λαζάνια με κολοκυθάκια και ανθότυρο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Newsbeast
Μερίδες : Για 6-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Μία light συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • αλάτι-πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
  • Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.
  • Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.
  • Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή : newsbeast.gr