ΜΕΝΟΥ

Pages

Λιγκουίνι με ψητά ντοματίνια και μυρωδικά


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Γαστρονόμος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Μυρωδάτη και ελαφριά η σπαγκετάδα του σαββατοκύριακου. Την απολαμβάνουμε στο μπαλκόνι παρέα με την ανοιξιάτικη φεγγαράδα.

Συστατικά
  • 1 πακέτο (500 γρ.) λινγκουίνι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα ή 1 μεσαίου μεγέθους ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άσπρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος ή βασιλικός, τριμμένος)
  • 50 ml ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • θρυμματισμένη φέτα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  • Αραδιάζουμε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να «αρπάξουν» και να λιώσουν κάπως.
  • Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα στραγγίζουμε.
  • Όταν τα ντοματίνια είναι έτοιμα, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μυρωδικά, πιπέρι, τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε στα πιάτα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε κάθε μερίδα με θρυμματισμένη φέτα.

Πηγή - www.gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου