ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα με πλιγούρι και μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες

Ελαφριά σαλάτα για το μεσημεριανό σας.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
Για τις λιαστές ντομάτες
  • 200 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα

Για τη σαλάτα
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 1 φλ. ζεστό νερό
  • 2-3 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 3 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 αγκινάρες, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. αποφλοιωμένα φιστίκια

Εκτέλεση
Για το μαρινάρισμα
  • Τοποθετούμε τις λιαστές ντομάτες με ½ φλ. λευκό κρασί σε ένα γυάλινο μπολ για 30 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ.

Για τη σαλάτα
  • Τοποθετούμε το πλιγούρι με το ζεστό νερό σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τις λιαστές ντομάτες από τη μαρινάδα και τις ψιλοκόβουμε.
  • Αφού βεβαιωθούμε ότι το πλιγούρι έχει απορροφήσει όλο το νερό, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις αγκινάρες και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε ½ φλ. από τη μαρινάδα (βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε πάρει αρκετή κάπαρη και σκόρδο), την προσθέτουμε στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε.
  • Γαρνίρουμε με τα φιστίκια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου