ΜΕΝΟΥ

Pages

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο


Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες!







Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.

Υλικά
  • 1 πακέτο Χωριάτικο φύλλο Χρυσή Ζύμη 700γρ.
  • 250 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πιπεριά σε ροδέλες
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές του γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματούλες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 300 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερo

Εκτέλεση
Για τη γέμιση
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά το σκόρδο μαζί με τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε την πιπεριά, το δενδρολίβανο και το μπέικον ψιλοκομμένο.
  • Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και τηγανίζουμε για 8 με 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον αρακά, τη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη, το αλεύρι και το κρασί. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση
  • Βάζουμε τα 3 πρώτα χωριάτικα φύλλα Χρυσή Ζύμη στον πάτο του ταψιού και αδειάζουμε το μείγμα με τον κιμά. Στη συνέχεια καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και τα σπρώχνουμε προς τα μέσα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πηγή - Sidagi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου