ΜΕΝΟΥ

Pages

Mushroom Burger με sausce αϊολί



Σπιτικά μπέργκερ μανιταριών που θα σας ξετρελάνουν.









Συνταγή : Let's BBQ
Μερίδες : για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 15΄, ψήσιμο 8΄- 12΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 2 ψωμάκια burger
  • 2 μανιτάρια Portobello χωρίς τον μίσχο τους
  • 50 γρ. φύλλα σπανάκι baby
  • 100 ml μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
  • Μαρινάρετε τα μανιτάρια με αλάτι, πιπέρι, τη μισή μαγιονέζα, τη μισή σκελίδα σκόρδου και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και αφήστε τα στο ψυγείο για 10 λεπτά. Ψήστε τα μανιτάρια σε άμεση φωτιά, με θερμοκρασία σχάρας στους 175-230 °C, για 4 εως 6 λεπτά την κάθε πλευρά. Παράλληλα ψήστε και τα ψωμάκια ελαφρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Με το υπόλοιπο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ραντίστε το σπανάκι και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Για να ετοιμάσετε τη sauce αϊολί ρίξτε σε ένα μπολάκι την υπόλοιπη μαγιονέζα με το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Ανοίξτε τα ψωμάκια στη μέση, αλείψτε τα με τη sauce αϊολί, τοποθετήστε το σπανάκι και από πάνω τα ψημένα μανιτάρια, κλείστε και σερβίρετε αμέσως. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μερικά πέταλα παρμεζάνας μέσα στη γέμισή τους.

Πηγή - Let's BBQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου