ΜΕΝΟΥ

Pages

Τσίλι



ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ ʘ

Το τσίλι (στα αγγλικά chili pepper) είναι μπαχαρικό που παρασκευάζεται από τον καρπό ορισμένων ποικιλιών πιπεριάς των ειδών Καψικόν το ετήσιον (Capsicum annuum) και Καψικόν το θαμνώδες (C. frutescens) ή πιπεριά τσίλι. Τόσο το μπαχαρικό όσο και η πιπεριά χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα έντονη γεύση τους και χρησιμοποιούνται στον αρωματισμό διαφόρων τύπων πικάντικης σάλτσας.

Ιδιότητες
Μπαχαρικό που παράγεται από τις καυτερές πιπεριές τσίλι και είναι κυρίαρχο στην Μεξικάνικη, Ινδική και Μαροκινή κουζίνα. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες τσίλι. Βασικά συστατικά του είναι η βιταμίνη C και Α και βεβαίως η καψαϊκίνη. Η καψαϊκίνη είναι μια ουσία που προσδίδει καυτερό και δυνατό χαρακτήρα σε διάφορα φαγητά ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα πάντα, με τελευταίες μελέτες, η καψαϊκίνη δρα ως αναλγητικό, ενώ καταπραΰνει τους μυϊκούς πόνους, τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις, καθώς και τους πόνους στις αρθρώσεις. Ενισχύει, επίσης, την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στις εγκεφαλοπάθειες, στις ψυχικές παθήσεις και στα προβλήματα δυσπεψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου