ΜΕΝΟΥ

Pages

Ντοματόσουπα με δυόσμο



Μία μοναδική σούπα που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Cookbook.gr
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά

  • 6 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι ρύζι νυχάκι
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
 
Eκτέλεση
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι να γυαλίσει. 
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και σβήνουμε με το ούζο. 
  • Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σούπα μας να βράσει για 25 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μισή κουταλιά γλυκού ζάχαρη. 
  • Πολτοποιούμε τη σούπα και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει για 5 λεπτά περίπου. 
  • Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Tips: 
  • Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο σερβίρισμα κάππαρη και ελιές ψιλοκομμένες.
  • Αν μας αρέσει το τυρί, προσθέτουμε κατά τον δεύτερο βρασμό λίγη φέτα θρυμματισμένη.
  • Αν οι σούπες προορίζονται για παιδιά, αφαιρούμε το αλκοόλ.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου