ΜΕΝΟΥ

Pages

Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια και μπαχαρικά


Οι στρογγυλές κολοκύθες είναι καταλληλότερες για γλυκό, ενώ οι στενόμακρες και οι αχλαδόμορφες για σούπες, δοκιμάστε τη συνταγή που ακολουθεί και θα σας καταπλήξει.





Συνταγή : Αλέξανδρος Κοσκινάς.
Μερίδες : για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος :  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα μπαχαρικά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκιά πάπρικα)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 3 κ.σ. μπράντι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • 7-8 ασπρομανίταρα, σε φέτες
  • 4 φέτες ψωμί, φρυγανισμένο

Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα και το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το μπράντι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  • Προσθέτουμε τη δάφνη και ζεστό νερό ή, αν έχουμε, ζωμό λαχανικών μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά ή έως ότου διαλυθεί
  • η κολοκύθα.
  • Αραδιάζουμε τις φέτες των μανιταριών σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε τη δάφνη από την κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ. Την περνάμε από σήτα και αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειάζεται, αραιώνουμε με λίγο νερό ή ζωμό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με τα μανιτάρια και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.
Πηγή - Το Βήμα Online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου