ΜΕΝΟΥ

Pages

Πως καθαρίζουμε το χταπόδι



Γενικές οδηγίες για το πως μπορούμε να καθαρίσουμε το χταπόδι.




  • Σκίζουμε τη σακούλα και αφαιρούμε το μελάνι και τα εντόσθια. 
  • Τραβάμε το στόμα μαζί με το νεύρο για να βγει τελείως και με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε τα μάτια. 
  • Το πλένουμε καλά για να φύγει τελείως η άμμος από τη σακούλα και τα πλοκάμια. 
  • Ανάλογα με το μέγεθος που έχει το χταπόδι μας, αλλά και το πως θα το μαγειρέψουμε, μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια ή να το αφήσουμε ολόκληρο.
  • Στο χταπόδι δεν προσθέτουμε ποτέ αλάτι, ακτός αν το μαγειρέψουμε με ρύζι ή κάποιο ζυμαρικό.


Πηγή - cookbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου