ΜΕΝΟΥ

Pages

Πατατόσουπα με σέσκουλα


Δυναμωτική, θρεπτική και γρήγορη, αυτή η σούπα είναι ιδανική και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους !







Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : για 2 μερίδες
Απαιτούμενος Χρόνος :  προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 15 λεπτά.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 700 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας (αν μας βρίσκονται) ή νερό
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκ.
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. τριμμένο μετσοβόνε

Για το σερβίρισμα
  • ψωμί ή φρυγανιές

Εκτέλεση
  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, για περίπου 1 λεπτό. 
  • Ρίχνουμε το σπιτικό ζωμό ή το νερό, τις πατάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα. 
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ (ή στο μούλτι σε δύο δόσεις) και προσθέτουμε τα σέσκουλα. 
  • Βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το μετσοβόνε, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με Ψωμί ή φρυγανιές.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου