ΜΕΝΟΥ

Pages

Πώς καθαρίζουμε το καλαμάρι ;

 Πώς καθαρίζουμε το καλαμάρι ;

 

Mπορείτε να ζητήσετε από τον ψαρά σας να σας καθαρίσει τα καλαμάρια. Aν για κάποιο λόγο αυτό δεν μπορεί να γίνει, πολύ εύκολα μπορείτε να το κάνετε εσείς. Aν δεν έχετε ξανακαθαρίσει καλαμάρι, ένα πολύ βολικό τέχνασμα έιναι να το βάλετε στην κατάψυξη λίγο να σκληρύνει. Προσοχή, όχι να παγώσει. Nα σκληρύνει ίσα ίσα ώστε να μη σπάσει η σακούλα με το μελάνι. H τοποθέτηση για λίγο στην κατάψυξη είναι ένα τρικ που χρησιμοποιείται αρκετά στην κουζίνα. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να κόψουμε ένα μεγάλο ψάρι σε φέτες το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.


 
 Bάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο καλαμάρι και πιάστε το κόκαλό του.Κρατώντας το, τραβήξτε αργά το κεφάλι προς τα έξω. Θα βγει με όλα τα εντόσθια και τη σακούλα με το μελάνι.
 
Τραβήξτε με προσοχή και το κόκαλο.

Κόψτε με προσοχή τις δυο ίνες απ’όπου συγκρατείται η σακούλα με το μελάνι στα εντόσθια.

Σε ένα μπολ συγκεντρώστε τις σακούλες με το μελάνι, με προσοχή μη σπάσουν.
 
Αφαιρέστε τις μεμβράνες και τα πτερύγια ώστε να μείνει καθαρό το σώμα του καλαμαριού.

 Κόψτε με ένα μαχαίρι το κεφάλι πάνω από τα μάτια, ώστε να πάρετε τα πλοκάμια του.
 
 
Πηγή - gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου