ΜΕΝΟΥ

Pages

Πικάντικη ντοματόσουπα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ποιος είπε πως η σούπα είναι ένα ασύμβατο πιάτο για τους καλοκαιρινούς μήνες; Αυτή η εύγευστη και πανεύκολη ντοματόσουπα θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Συστατικά
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζωμό λαχανικών (αν έχουμε) ή νερό
  • 1/2 κουτ. σούπας σάλτσα χαρίσα (από βάζο, στα σούπερ µάρκετ στα ράφια με τα εξωτικά προϊόντα και σε καταστήµατα με ασιατικά προϊόντα) ή 1 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο
  • ψιλοκομμένος βασιλικός φρέσκος ή ξερός, κοπανισμένος
  • αλάτι

Τρόπος παρασκευής
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από το φούρνο και πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες μαζί με το ζωμό λαχανικών (ή το νερό), τη σάλτσα χαρίσα (ή το τσίλι ή το μπούκοβο) μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και το αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου