ΜΕΝΟΥ

Pages

Εύκολη ψαρόσουπα με ντομάτα, καρότο και πατάτα


Μυρωδάτη, νοστιμότατη, χορταστική. Σκέτο βάλσαμο!











Συνταγή : Μανώλης Θλιβερός
Μερίδες : για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος :  Προετοιμασία 20΄ Μαγείρεμα περίπου 30΄
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.



Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε μέτρια κομμάτια
  • 3 κλωνάρια σέλερι, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε μέτριους κύβους
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, σε μέτριες ροδέλες
  • 3-4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 600 γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας (γλαυκός, πέρκα, μπακαλιάρος κ.λπ.), σε μέτρια κομμάτια
  • αλάτι
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο (ή πιπέρι)
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα κρεμμύδια, το σέλερι και το καρότο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο τα λαχανικά. Προσθέτουμε τις πατάτες, τις πιπεριές, τη δάφνη και το θυμάρι και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μετά, βάζουμε την ντομάτα και 1 λίτρο νερό, σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια του ψαριού και το ταμπάσκο βράζουμε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να μη στεγνώσει. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ, φροντίζοντας να βάλουμε λίγο από όλα σε κάθε μερίδα.

Συνοδεύουμε με ψωμί.


Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου